Uitgelicht het gedeelte over mijn werk geschreven: 

https://www.theartcouch.be/tezien/oooh-verwondert-met-fris-talent-in-damme-expoflits-17/

Posted By

Cultuurminnaars beginnen zo stilaan de weg naar het pittoreske Damme te kennen. Bezieler Jan Moeyaert van Stichting IJsberg weet in de mooi gerenoveerde ‘Oede Schole’ telkens weer te verrassen met frisse keuzes en boeiende tentoonstellingen. Jan heeft een neus voor artistiek talent, dat is onmiskenbaar. En met deze expo, waarvan we ook de opstelling erg konden smaken (66 kunstenaars harmonieus en toch prikkelend verenigen, dat is waarlijk geen sinecure!) bewijst hij nogmaals hoe rijkbloeiend onze Belgische kunstscene is.

Damme bijt de spits af van een drieluik tentoonstellingen. Hierna volgt ook nog Z33 in Hasselt (29 augustus – 8 november) en Netwerk Aalst (3 oktober – 6 december). OOOH! is immers een initiatief van deze drie partners en startte met een Open Call. Beeldend kunstenaars uit alle disciplines werden uitgenodigd om werk te maken rond verwondering. Maar liefst 990 deelnemers stuurden hun werk in, waaruit de drie curatoren (Jan Moeyaert, Pieternel Vermoortel en Annelies Thoelen) vakkundig de 110 sterkste inzendingen selecteerden.

De grondboodschap? Kunstenaars zijn meesters in verwondering, omdat ze onze blik op de wereld verruimen, vernieuwen of veranderen. OOOH! is in dit opzet glansrijk geslaagd. Quasi alle werken wisten ons te intrigeren en voor even tot stilstand te brengen, zowel het grotere, kleurrijke en extraverte werk als soms klein, intimistisch of minder vlug leesbaar werk. Het was dan ook ontzettend moeilijk om een selectie te maken van onze highlights. We doen toch een poging, maar ga het hele palet vooral ter plekke ontdekken!

Onze highlights:

/8/ CARLA EMMINK

 

De Bevrijding van de Zonde – Carla Emmink, 2019

 

Het werk van Carla Emmink hakt er meteen in. Het heeft iets triest en iets feestvierderigs tegelijk. Op de achtergrond staan rijzige donkere figuren, op de voorgrond zien we een uitgelaten menigte. Wat is hier aan de hand? Carla Emmink: “Tijdens mijn streng christelijke opvoeding was er geen begrip voor mijn seksuele geaardheid. Dat heeft mij jarenlang belemmerd, totdat ik zelf inzag dat mijn God het wel toelaat om homoseksuele gevoelens te hebben. Ik schilder en teken over deze ontdekking van mijn vrijheid. Je ziet twee vrouwen die van elkaar houden, terwijl ze door vrienden worden gedragen. Het is net een optocht of een viering. Ook de streng christelijke ouders kijken toe. God omarmt hen allen.” 

https://www.theartcouch.be/tezien/oooh-verwondert-met-fris-talent-in-damme-expoflits-17/